Coaching

Coaching biedt je een blijvende verandering

Wat drijft jou, wat zijn jouw talenten? Wat wil je in je werk of in je leven? Voel je je onzeker en wil je andere keuzes maken? Loop je tegen een grens aan, soms voor de zoveelste keer? Wil je meer zelfvertrouwen in je werk? Zit je nog wel goed op je plek op je werk of wil je je ontwikkelen? Heb je last van stress en zoek je meer ontspanning in je werk/privé leven? Voel je je overspannen of burn-out en wil je meer energie?
Als jij verandering wil, kan je bij mij terecht voor coaching gesprekken. Ik coach mensen die vastlopen op werkgebied en/of persoonlijk gebied en heb daarnaast specifieke coaching ervaring op het gebied van stress en burn-out. Ik bied begeleiding bij verandering en ontwikkeling op werk- en persoonlijk niveau. Ik werk met je aan positief geformuleerde doelen. Ik bied je inzichten in het ontstaan van problemen en werk met je aan een blijvende, effectieve en positieve verandering, de coaching is daarmee oplossingsgericht.

Gratis gesprek:

Het eerste gesprek bied ik je gratis aan. Dit noem ik ook wel het ‘klik’ gesprek, oftewel een kennismakingsgesprek. We bespreken, naast de kennismaking, het doel van jouw coaching (de coachvraag); tegen welke problemen je aanloopt of welke klachten je hebt.
Ik vertel je wie ik ben en hoe ik werk en hoe ik denk dat ik je verder kan helpen.

Indien jouw werkgever je een coachingstraject aanbiedt, voeren we dit eerste gesprek (in principe) met de opdrachtgever, jij als coachee en ik als coach. Hierbij staat veiligheid en vertrouwelijkheid voorop. Het gaat dan vooral over wat de opdrachtgever heeft gezien, wat jij ervaart en daarna bespreken we wat ik voor jullie kan betekenen. Ook dit eerste gesprek is kosteloos.

Vervolg:

De vervolggesprekken voer ik met jou alleen. Veiligheid staat voorop, dus de gesprekken zijn vertrouwelijk.

Aantal gesprekken:

Coaching is over het algemeen kortdurend van aard. Meestal komt dit neer op 5-10 gesprekken van ongeveer 1 uur.

Waar voeren we de gesprekken?

De locatie waar we onze gesprekken voeren doen we in overleg.

Verwachting

Hoe ziet een gesprek eruit?
Ik maak vaak gebruik van meerdere gesprekstechnieken en stromingen, zoals oplossingsgerichte gespreksvoering, positieve psychologie, cognitieve gedragstechnieken. Aan de hand van mijn vragen krijg jij inzichten in wat voor jou werkt, wat jou drijft en welke kant je op wil in de toekomst. Onze gesprekken bestaan niet alleen uit praten, ik maak gebruik van creativiteit om je te helpen ontdekken waar het probleem én de oplossing ligt. Ik versterk hierbij jouw competenties. Dit doe ik bijvoorbeeld met behulp van schaalvragen, kernkwaliteiten ontdekken, waarden en overtuigingen achterhalen, opstellingen uitproberen, rollenspel en opdrachten.

Registratie:

Ik ben ingeschreven bij de beroepsvereniging voor coaches; de St!r. Zie website: https://www.stir.nu. Ik val daarmee onder het klachtenregelement en gedragscode van St!r.

Contact

Wil je meer weten? Neem dan contact met mij op!